Bostadssökarens verktyg

Nätet är tveklöst husjägarens viktigaste verktyg och på nätet finns det några tungt dominerande sidor som alla sökare bör känna till.

Hemnet.se

På Hemnet hittar du alltid ett stort utbud av villor, bostadsrätter, fritidshus och tomter som är till salu genom registrerade fastighetsmäklare i Sverige. Utbudet uppdateras dygnet runt och på sajten hittar du även all kringinformation kring bostadsköp. Statistik, kartor, kalkyler för boendekostnad, energikostnad och försäkringar och mycket annat.

Hemnet.se startades 1998 av Fastighetsmäklarförbundet FMF, Mäklarsamfundet, Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling.

Bostadssökarens verktyg

Booli.se

Booli.se är ett alternativ till Hemnet för dig som är ute och letar efter en bostad att köpa. På Booli.se finns alla objekt, även privatsålda, oberoende information, inspiration samt en användarvänlig sökfunktion. Utöver det så kan du även finna slutpriser (lagfarter) på sålda hus. Booli.se visar också information hur länge en annons legat ute, om en mäklare har höjt eller sänkt priset samt en värderobot som ger en indikation på priset för en bostad.

Bovision.se

Bovision.se är en bostadssajt som är en blandning mellan sökmotor och marknadsplats. Här möts köpare och säljare, hyresgäster och hyresvärdar via mäklare, uthyrare och förmedlare. Privatpersoner kan därmed inte annonsera sina bostäder direkt på marknadsplatsen.

Boliga.se

Boliga.se är en bostadsportal där du kan söka bostader till salu i Sverige och hitta prisinformation om dessa. Det som skiljer Boliga.se ifrån andra bostadssökningar, är först och främst information om hur länge bostäderna har varit till salu och om de har sänkts eller höjts i pris inom denna period. På Boliga.se hittar du också en mycket lättanvändlig kartsökning där du kan söka i alla bostäderna direkt på en karta

Bostadsportalen.se

BostadsPortal är en annonsplats som samlar hela Sveriges bostadsmarknad. Vi är till både för dig som letar bostad och för dig som vill hyra ut eller byta ditt boende. BostadsPortals grundläggande mål är att underlätta kontakten mellan bostadsmarknadens olika parter. Våra tjänster ska vara enkla och lättillgängliga, och samtidigt ta tillvara de möjligheter den tekniska utvecklingen gett oss. Vi kallar det avancerad enkelhet.

Blocket.se

Blocket är idag Sveriges största köp- och säljmarknad. Här finns allt ifrån strumpor till villor. Blocket startade 1996 i Fjälkinge av Henrik Nordström och var då främst en regional prylmarknad för Skåne. Efter några år expanderade Blocket till att erbjuda köp- & säljannonser över hela landet. Idag ägs webbplatsen av den norska mediekoncernen Schibsted.